Verse cranberry’s ‘linksom of rechtsom’

  Cranberry’s, wat moet je er mee?!

  Cranberry’s zijn vanaf eind oktober tot december weer volop vers in de winkel. Vooral tegen de Kerst kun je niet meer omheen. Ze zien er heerlijk uit en zijn erg gezond maar wat doe je ermee? Ik heb een zak gekocht en op internet gekeken wat je er mee kunt doen.
  Je kunt er cranberrysap, cranberrycompote en veel andere lekkere gerechten mee maken.

  Als je blaasproblemen hebt neem je voor het slapen gaan een flinke slok cranberrysap. Een beginnende blaasonsteking is dan zo verdwenen.
  Ik heb geen blaasproblemen en besluit cranberrycompote te maken.

  Ze zijn zuur, erg zuur, dus bij de meeste gerechten heb je een grote suikerpot nodig. Zelf houd ik niet zoveel van dit witte gif, dus moet ik iets anders verzinnen… Je kunt het zoeten met diksap maar helaas heb ik dit niet meer in huis. Op zoek naar een alternatief vind ik nog wat appel-perenstroop.
  Ik doe de cranberry’s in de pan en laat ze 15 minuten koken in een beetje water. Nog 5 minuutjes pruttelen en doe er een eetlepel stroop erbij. Laten afkoelen en de smaak is gewoon lekker.
  ‘s Avonds bij het eten op tafel gezet, waar het na een vriendelijk bedankje, onaangeroerd blijft staan. Ik geef het nog niet op en doe het de volgende dag in het budwigpapje.
  Haha, ze smullen ervan!
  De verse cranberry’s staan volgende week weer op m’n boodschappenlijstje.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *