Snel “jam” maken zonder suiker!

    Pruimen-, abrikozen- of aardbeienjam met suiker?

    Wettelijke regelgeving bepaalt dat jam 60% suiker bevat of bij jam met een verlaagd suikergehalte tenminste 30% minder suiker is toegevoegd.

    Puur fruit is lekkerder en gezonder!

    Het is binnen 5 minuten klaar.

    Zó doe je dat:

    Hou je van héél zoet dan neem je 1 kopje fruit en een half kopje gewelde rozijnen.
    Even met de staafmixer uit de Staafmixershop of gewoon fijn prakken en klaar is je “jam”.
    Liever iets minder zoet?
    Prak een kopje fruit en roer er dan 1 lepel chiazaad doorheen.
    Dit laat je een uurtje in de koelkast staan en het smeersel is klaar voor gebruik.
    Het is een kwestie van smaak, een paar rozijnen met wat chiazaad kan ook.

    Een bijkomend voordeel is dat dit fruit maar een weekje houdbaar is.
    Lekker op pannenkoeken, brood, door de yoghurt of als fruithapje.
    Je maakt zo weer een nieuwe variatie.

    Eerlijk is eerlijk, dit filmpje heeft me op het idee gebracht…….

    Wat is jouw favoriete suikervrije jam?

    3 Comments

    1. <b class="fn">dingen die fijn zijn</b>

      Klinkt goed!!!

    2. <b class="fn">Chia zaad</b>

      Omdat het fruit maar een weekje houdbaar is, kan men het dan niet invriezen!?

    3. <b class="fn">Madeleine</b>

      Dat kan heel goed! Kleine porties heb je dan makkelijk op voorraad.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *