Prednison of Zwarte bessen?

  Zwarte bessen

  Zwarte bes, ook wel Ribes Nigrum genoemd is een bijzonder geneeskrachtige vrucht. Sommige mensen vinden het licht zure besje niet lekker maar dat ligt ook een beetje aan welk ras je hebt. Er zijn veel soorten zwarte bessen. De Titania is één van de beste zwartebessenrassen, dit ras geeft grote sappige bessen met een goede cassissmaak. Wanneer je er jam of sap (cassis) van maakt dan komt de smaak beter tot zijn recht. Frutti Confetti geeft workshops ‘Pluk en Kook’ waarbij je leert om verschillende fruitsoorten te verwerken tot allerlei fruitige producten die je dan kan meenemen. Bij Fruitbedrijf Landwinkel kan je eind juni/begin juli terecht om zelf zwarte bessen te plukken. Je kunt natuurlijk ook je eigen struikje poten en met een beetje geduld je eigen bessen oogsten. Of  je gaat snel langs bij een natuurwinkel voor een flesje puur sap.

  Kruidengeneeskunde

  In de kruidengeneeskunde wordt de zwarte bes al eeuwenlang o.a. als ontstekingsremmer gebruikt. De gezondheidsbevorderende eigenschappen kan je in de kruidenmonografie van Maurice Godefridi (kruidenkundige) lezen, die zelfs kruidenvakanties organiseert. Ook op de site van infofyto staat veel betrouwbare informatie over plantaardige geneesmiddelen.

  Homeopathie

  In de homeopathie wordt Ribes Nigrum vaak als succesvol geneesmiddel toegepast. Nieuwe regels verbieden te zeggen waar een middel geschikt voor is. Weet je niet precies welk middel voor welke kwaal geschikt is dan is er een ruime keuze aan zelfzorg apps. Behalve boeken of goed winkelpersoneel is dit de enige manier om daar achter te komen omdat de reclameregels dan niet van toepassing zijn. Natuurlijk zijn er ook genoeg artsen die je met een niet-reguliere behandelwijze kunnen helpen. De KVHN spant zich in om de homeopathie een volwaardig onderdeel te laten zijn van het huidige gezondheidsstelsel, naast veel info kan je hier ook terecht om een goede homeopaat bij jou in de buurt te vinden.

  Mijn ervaring

  voeten

  Lang geleden heb ik deze foto van de voeten van mijn zoon gemaakt. In de vakantie kreeg hij jeuk en de jeuk werd alsmaar erger totdat dit het resultaat werd. Omdat we de reguliere- en de alternatieve geneeskunde altijd proberen af te wegen zijn we eerst bij een specialist geweest die Prednison adviseerde. Gelukkig vond hij het verantwoord dat we met deze voet naar een Praktijk voor Homeopathie en Natuurgeneeskunde gingen. Met haar advies het homeopathische middel Ribes Nigrum D30 was zijn voet binnen enkele dagen genezen. De oorzaak was een grasallergie die hiermee ook verdwenen is.

  Fruit blijft je verrassen!

   

   

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *