Ook afvallen met cranberry´s!

  Cranberry het eerste hulpmiddel bij blaasontsteking heeft meer in zijn mars.
  Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar obesitas en diabetes type 2.
  Wat blijkt? Deze veenbes is een echte vetkiller.

  Université Louvain in Brussel heeft samen met Wageningse collega’s ontdekt dat de bacterie Akkermansia muciniphila hiervoor verantwoordelijk is. In hun onderzoek is aangetoond dat cranberry’s helpen tegen obesitas.

  In een proef die acht maanden duurde zijn twee groepen muizen op een suiker- en vetrijk dieet gezet. De groep die het cranberry extract kreeg toegediend bleef gezond en slank. De andere groep zonder cranberry’s werd dikker.

  Slanke mensen hebben een grote voorraad Akkermansia maar mensen die dikker zijn hebben geen of heel weinig van dit micro-organisme. Door de cranberry kan de Akkermansia zich vermenigvuldigen. Hiervoor zijn polyfenolen verantwoordelijk. Cranberry’s bezitten de grootste voorraad polyfenolen. Heel fijn dat andere vruchten zoals de; aardbei, zwarte bes, bosbes, framboos en vijg dit stofje ook bevatten.

  Twee glazen puur cranberry sap per dag kunnen helpen. Niet die gezoete drankjes maar het cranberrysap van Terschelling of uit de reformwinkel. Vind je dit drankje te zuur dan kan je ook cranberry extract kopen. Let hierbij wel op dat je ongeveer 1000 mg. inneemt (zie dosering verpakking). Ook kan een goede probiotica werkzaam zijn maar deze moet dan wel voldoende polyfynolen bevatten.

  Bij diabetes 2 kunnen de cranberry’s ook van groot nut zijn.
  Belangrijk onderzoeker Christina Khoo heeft hier verslag van gedaan.
  Het is belangrijk je suikerspiegel te controleren bij gebruik van cranberry’s en medicatie!

  Misschien heb je liever een lekker recept, dan is dit mijn favoriet.

  Wat is jouw lievelingsrecept met deze veenbes?

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *