Marché Président Wilson, Parijs

  Altijd als we naar Parijs gaan wordt ik blij, eerst de voorpret dan het plezier en dan het nagenieten. We zijn er vaak, soms een week, een weekend of zoals nu een dag. Vandaag zijn we voor het eerst met touroperator Slangen Reizen en worden afgezet bij Pont de l´Alma.
  Het regent maar in Parijs maakt dat ons niet uit. We pakken onze paraplu en lopen richting ons doel Musee d’Art Moderne en Palais de Tokyo.

  Net voor het museum laten we ons afleiden door een markt; Marché President Wilson. Niet zomaar wat kraampjes maar de grootste openluchtmarkt van Parijs! We genieten van het gevarieerde aanbod. In Parijs zijn de markten een serieuze aangelegenheid voor de bewoners zelf. We lopen langs een fruitkraam met veel verschillende soorten appels. De vriendelijke koopman van ”Le Nouveau Verger” (De Nieuwe Boomgaard) maakt een praatje met ons. Hij vertelt vol trots over de; “Reinette Clochard”, “Cybèle”, “Opal”, “Buckeye” en zijn andere oogappels. Mijn oog valt op `Pirouette` de mooiste naam voor een appel toch? We nemen een zak appels van 1,25 euro per stuk mee en lopen snel door. Toch bescheiden voor de op één na duurste stad ter wereld.

  De markt is op woensdag van 7.00 tot 14.30 en op zaterdag tot 15.00 uur te vinden aan de avenue du Président Wilson, tussen Pont de l’Alma en Trocadero (Eiffeltoren).

  Rachel Khoo bekend van “The Little Paris Kitchen” heeft een lekker idee voor onze appels.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *