Bossbessen of blauwe bessen?

    Vrijdagmorgen 3 oktober was ik op de markt en heb daar “bosbessen” gekocht.
    Eigenlijk vreemd, want bosbessen zijn er toch alleen in de zomer?

    De zon schijnt, het is mooi weer en ik besluit om samen met m’n hondje naar het bos te gaan.
    Zoeken even en inderdaad geen bosbes te vinden.
    Tijd voor nader onderzoek!
    En inderdaad, de bosbessen groeien aan struiken die je kunt plukken tussen juni en september.
    De blauwe bes is uit het buitenland het hele jaar verkrijgbaar.
    Dit is een gekweekte variant van de bosbes maar dan groter.
    Deze groeien in trosjes en het vruchtvlees is witter.
    Blauwe bessen geven niet af, wat de bosbes met haar dieppaarse kleur wel doet.

    Wanneer je blauwe bessen erg lekker vindt, kun je deze ook zelf plukken in Ermelo bij bosbessenkwekerij De Pollenkamp.
    Geopend vanaf de laatste dinsdag van juni t/m de eerste zaterdag van september.

    Uit hun receptenoverzicht deze heerlijke Suikervrije jam:

    Benodigdheden:

    • 1 kilo blauwe bessen
    • 0,2 liter appeldiksap (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkel)
    • 15 gram Marmello (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkel)

    Bereiding

    Zie etiket Marmello-verpakking
    Blauwe bessen zijn gezond en erg lekker.
    Ze zouden een plekje in ieder medicijnkastje moeten hebben.

    Geneeskrachtige eigenschappen van blauwe (bos)bessen;

    • Bevatten veel vitamine A, B C en sporenelementen zoals; magnesium en ijzer
    • Een huismiddeltje tegen diarree
    • Helpen tegen nachtblindheid
    • Zouden het  geheugen kunnen verbeteren
    • Zitten vol met anti-oxidanten

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *