Lekker en gezond is niet moeilijk in Parijs.

    Kumquats of dwergsinaasappel

    Je ziet ze niet vaak maar in Parijs zie ik de Kumquats liggen. Ze worden ook wel Nagami of Dwergsinaasappel genoemd. Het leuke is dat je deze mini sinaasappels in zijn geheel kunt opeten. De schil heeft een licht bitter zoete smaak terwijl het vruchtvlees wat zuurder smaakt. Deze vrucht bevat veel vitamine C, koper en Kalium. Kalium is goed voor de werking van de spieren en dat hebben we nu juist nodig.

    Eenmaal thuis maak ik er een eenvoudige Franse salade van.

    Dit is mijn recept;

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel lemon of citroensap
    • zout /peper/lavendel
    • 1 grote grapefruit
    • 2 avocado’s
    • De overgebleven kumquats
    • Gekookte eieren
    • Groene sla

    Klop de olijfolie en het citroensap.
    Voeg daar wat zout, peper en gedroogde lavendel aan toe.
    Dan schil je de avocado en de grapefruit en snijd je alleen het vruchtvlees in stukjes.
    De groene sla gaat op een schaal met daar bovenop de grapefruit en avocado.
    Vervolgens versier je dit met zeer dun gesneden kumquats en de gehalveerde eieren.
    Tot slot gaat de dressing erover.

    Deze salade serveren met stokbrood en een Frans wijntje.

    Wie kan je hier niet blij mee maken? :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *